Роберто Манчини си спомни за Джанлука Виали. Бившият италиански нападател почина вчера.

...
Роберто Манчини си спомни за Джанлука Виали.
Бившият италиански нападател почина вчера.
Коментари Харесай

Манчини за смъртта на Виали: След като Синиша си отиде, загубих още един брат

Роберто Манчини си спомни за Джанлука Виали.

Бившият италиански нападател умря през вчерашния ден. Той се бори с рака от 2017 година

Манчини сподели, че последно е видял Виали на 29 декември.

" Лука се усмихваше, шегувахме се. Казах му, че в Сампдория той прави повече пари от мен, че президентът му заплаща повече от мен. Няколко дни откакто се сбогувах със Синиша, изгубих още един брат. Малкият брат, както обичах да го назовавам.

Срещнахме се, когато бяхме на 16 години и към този момент не се разделихме. Изминахме целия път дружно. Младежкият тим на Италия, главният тим, Сампдория, наслади и болки, победи и провали. Тези две нощи на Уембли. В една от тях плакахме от горест и отчаяние, беше преди доста години. Втория път плакахме от наслада. Сякаш ориста ни събра. Джанлука беше най-хубавият от нас. Перфектен нападател, съвършен и самоуверен човек.
 Стоичков тъгува за Джанлука Виали
Стоичков тъгува за Джанлука Виали

" Напусна ни популярен човек "

Отдавна се надявах той да стане президент на Сампдория. Това би била невероятна история. Да бъда негов другар и съотборник беше привилегия.

Той ме направи благополучен. Той изигра решаваща роля за спечелването на Европейското. Играчите го обичаха. Джанлука беше мощен. Той ни вдъхна онази храброст, която даже не забелязвахме в себе си. Благодарение на нея той се пребори с заболяването и остана с нас, до момента в който можеше.

След като Синиша си потегля, се сбогувам с различен брат. С неговата мощ ще продължа напред, с цел да му посветя нещо значимо, нещо, за което сме мечтали през целия си живот ", сподели треньорът на Италия за Corriere dello Sport.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР